מרץ 2024 קפיצה לנמל תל אביב ושפך הירקון
למה הגעתי לנמל תל אביב ושפך הירקון
החלטתי על קפיצה לנמל תל אביב ושפך הירקון אחרי שטרק סובב רמון שלנו התבטל עקב חשש ממזג האויר בדרום. המטרה הראשונה היתה לנסות את פילטר ה ND שקניתי עוד באילת. הפילטר מאפשר חשיפות ארוכות והאפקט הוא דמוי מריחה, תראו את האבנים למעלה במי הירקון. רציתי פיצוי מהיר על ביטול הטרק אז הגעתי לכאן. די מהר נסחפתי לניסיונות צילום עם החצובה והרגשתי כאילו אני מגלה עולם חדש...
שפך הירקון
יש פה הרבה לכלוך ואני תוהה מי אשם במחדל, חוץ מאיתנו יצרני הזבל כמובן, האם הים או הנחל? בכלל המפגש הזה נראה לי די טעון בין המלוח למתוק ואני מנסה לבדוק האם מתקיים איזון טעמים בינהם.. מי יותר דומיננטי? הים עם הגאות והשפל שלו? או הירקון עם התמימות ההרסנית שלו דוקא?
נראה שהם מתנהגים כמו זוג בהליך גרושין, מגששים בתחילה לבדוק את נחישות הצד האחר וכשנפרצים הסכרים פשוט מטנפים זה על זה ללא רחמים. בכלל מערכת היחסים הזו מענינת ומיצרת שינוים תכופים בנוף. האמת, כשחושבים על זה אז הירקון טיפוס די מכיל בסך הכל כי הים זועף וסוער לעיתים תכופות והנחל האומלל נדרש לספוג ולספוג...
לפוסטים נוספים על תל אביב
בכלל, מערכת היחסים הזו נכפתה עליהם כמו בשידוך, אף אחד מהצדדים לא ביקש את בן הזוג אבל אין להם ברירה וחייבים להסתדר אז הים נותן לו לפעמים את החופש שלו כשהוא בשפל ונסוג קצת לאחור...
על הטיילת פגשתי את סרגי והוא הסכים להצטלם, ביקשתי ממנו לשבת ולא לזוז כדי שהתמונה לא תמרח והוא הסכים, טוב הוא לא מבין הרבה עברית איזו ברירה השארתי לו, יצא כמעט כמו שדימינתי... אני צריך לתרגל יותר את המפגש עם אנשים והבקשה לצלם אותם. לי זה קצת קשה ולא נעים אבל כשמצליחים, הצילום מביע משהו הרבה יותר אמיתי מאשר בצילום מרחוק כשאין קשר אישי עם המצולם.
הירקון נובע בראש העין ומסתיים כאן ואני לפעמים עושה את הדרך הזו עם אפני השטח שלי ובחזרה הביתה ואני יכול להזדהות עם הדרך שעושים מי הירקון שאינם נשאבים בדרך ומגיעים עד לכאן בשארית כוחותיהם כמעט כמוני על האופניים.
אתם מבחינים במריחה של האנשים על הספסלים כאן? פה לא נתתי להם הוראת בימוי שלא לזוז ובגלל החשיפה הארוכה התנועות שלם גורמות למריחה, טוב די אפסיק לבלבל לכם את המח עם הבעיות הטכניות בצילום... הם פשוט נהנים להיות במקום המפגש של הנחל והים ומביטים בכיפופי הידים שנערכים ממש מולם ולא שמים לב שאני משתמש בהם כשפני ניסיון.
נמל תל אביב
מזג האויר מתחיל להשתנות פתאום והופך לפחות אביבי ועננות גבוהה משתלטת והופכת את השמים למעין אפורים, אני מחליט להכנס לשוק המקורה, אני קורא לו שוק ״היקרים״.
משהו בתמונה הזו אולי מתאר קצת את השינוי, האנשים כאן מכונסים בעצמם וכל אחד בוהה בנקודה אחרת או עסוק עם עצמו...הם נראים קצת כמו ניצבים בסרט שפשוט מחכים שתגמר כבר הסצנה ואפשר יהיה ללכת הביתה.
הכנה למסיבות פורים בעיצומה כאילו אנחנו בשגרה וצבע הפועלים לא משתנה כמו שלאף אחד אין יכולת לעצור נביטה של עשבים שוטים לאחר הגשם...
כמה עובדות שלמדתי היום על אזור נמל תל אביב ושפך הירקון
אורך הירקון כ 28 ק״מ מברכת הנופרים ליד ראש העין ועד השפך והוא השני בספיקתו בנחלי הארץ לאחר הירדן - גם היום השחיה בו אסורה ומסוכנת.
יונקים בנחל: נוטריות, חתול ביצות (נדיר) ותן זהוב.
תחנת הכח רידינג הוקמה על ידי רוטנברג ב 1938 וכרגע איננה פעילה.
גשר ווקופ (הגשר להולכי רגל ואופנים משנת 2001) מהנמל לרדינג נקרא כך בטעות אך שמו השתרש.
המגדלור הוקם על ידי הבריטים ב 1935 ונועד להזהיר ספינות מפני שרטון. המגדלור הפסיק את פעילותו ב 1966 עם הקמת נמל אשדוד והפסקת פעילותו של נמל תל אביב. כיום משמש כבית קפה.
בהקמת המגדלור נחפר וזוהה תל כודאדי (מצודה) מהמאה ה 8 לפנה״ס.
במלחמת העולם הראשונה שימש השפך כאחת משלוש נקודות צליחת הירקון על ידי הצבא הבריטי ובתל כודאדי ניצב אחד משלושת עמודי הזיכרון לציון הצליחה.
הנמל העברי הראשון נפתח רישמית ב 1938 לאחר המרד הגדול ושביתה בנמל יפו בשנת 1936. הנמל נסגר לפעילות בשנת 1966 וכיום משמש כמתחם בילוי וקניות.
וכמה עובדות שלמדתי על עבודה עם פילטר ND
במידה ורוצים להאריך את זמן החשיפה יש להקטין ISO לערכים הקרובים ל 100 ולסגור צמצם ככל הניתן.
במידה וזמן החשיפה ארוך (מעל 1 שניה), דמויות או כל אוביקט שעובר בפריים כנראה יעלם ולא יראה בתמונה.
יש לקבע היטב את המצלמה לחצובה ולהעמידה על משטח יציב ומפולסת.
אם יש שלט כדאי להשתמש בו או להפעיל טיימר כדי לא לגעת במצלמה ולגרום לרעידות.
כדאי להשתמש בפוקוס ידני כדי להבטיח את הפוקוס הרצוי לנו (הפילטר עלול לשנות את נקודת הפוקוס בזמן הצילום)
במידה ורוצים ״להחליק״ בצורה משמעותית מפל מים או ים, זמן החשיפה צריך להיות ארוך יותר.
ממליץ להכנס לאתר פוטוטיפס ולקרוא לעומק על פילטר ND והשימושים בו:
Commentaires