נובמבר 2024
אזור: חצי האי קיי יפן || הליכה בין כפרים-לינת לילה בכפרים ||
קושי: בינוני קשה || משך: 4 ימים || אורך: כ 60 ק״מ ||
תקופה: סתיו || טיפוס מצטבר 3800 מטר ||
עוד: הליכה ביער, לינה בכפרים, נחלים, מיטיבי לכת, Nakahechi, טיולים ביפן
תוכן
הקדמה טרק קומנו קודו יפן (熊野古道)
בנסיעות שלנו אנחנו תמיד אוהבים לשלב טיולים בטבע, טרקים ארוכים או טיולי יום. הפעם החלטנו בין יתר טיולי היום ביפן לשלב טרק ארוך יותר והגענו לקומנו קודו (תרגום: הדרך העתיקה לקומנו). הטרק המלא דורש כחמישה ימים שמתוכם ארבעה ימי הליכה ועוד שני חצאי ימים כדי להגיע ולצאת מהאזור (בסה״כ נדרשים חמישה לילות).
הקומנו קודו (Kumano kodo) היא רשת שבילים עתיקה בת כאלף שנים בחצי האי קיי (Kii Peninsula) שמדרום לעיר אוסקה ששימשה עולי רגל פשוטי עם וגם קיסרים ואצילים. רשת השבילים הוכרזה כאתר מורשת עולמי על ידי אונסקו בשנת 2004.
הטרק מאפשר חיבור לטבע ההררי של יפן בסביבה מיוערת ומכושפת יש לומר. בכלל, באזור יש מן הקדושה וגם הדרת הכבוד למאות אלפי יפנים שהלכו בשבילים הללו באלף השנים האחרונות... חוויה כוללת של התמזגות עם הטבע, לינה ואירוח בבתים יפנים, אוכל מסורתי מקומי ומן הסתם התנתקות מהמולת הערים הגדולות ביפן.
מצרף כאן שיר האיקו של המשורר באשו. השירים הללו מתארים בצורה המזוקקת ביותר את התחושות בטרק הזה:
הדרך הזאת,
שאיש לא הולך בה —
ערביים של סתיו
הרשת כוללת מספר שבילים:
שביל Nakahechi בו אנחנו הלכנו
שביל Kohechi המחבר את מקבץ המקדשים הבודהיסטים Koyasan אל Kumano Sanzan
שביל Ohechi הנמתח לאורך החוף הדרומי של חצי האי.
שביל Iseji הנמתח לאורכו המזרחי של חצי האי.
מבט כללי על אזור הטרק (חצי האי קיי מדרום לאוסקה). הסימונים בתכלת מסמנים את מסלול הטרק ונקודות הציון האדומות הן נקודות הלינה לפני הטרק ובסופו.
לאורך שביל ה- Nakahechi פוגשים ב 99 מיני מקדשים שנקראים Oji וגם שני מקדשים גדולים השייכים לשלישיית מקדשים הנקראת Kumano Sanzan ששימשו לפולחן ותפילות:
Hongu Taisha
Hayatama Taisha
Nachi Taisha
הנאקהשי (Nakahechi) הוא השביל הפופולרי והשלם מבחינת הרציפות והסימון.
המסלולים הנוספים אינם רציפים לכל ארכם ואינם מסומנים בחלקם.
ההליכה למקבץ המקדשים Koyasan אף היא פופולרית ומאפשרת חווית לינה במקדש.
למי שמכיר את מסלול עולי הרגל ה״קמינו דה סנטיאגו״ אז הקומנו קודו והוא הם סוג של ״אחים״... גם כאן אפשר להחתים ספרון חותמות בנקודות שונות של המסלול ואפילו להפוך לדאבליסט אם השלמת את שני המסלולים. עוד פרטים כאן
הגעה לתחילת הטרק
תחילת הטרק ב- Takigiri oji שהוא למעשה מקדשון שנמצא בצומת דרכים בה גם נמצא מרכז המידע של הקומנו קודו (פתוח מ 08:30 עד 17:15) כך שאם רוצים לבקר כדאי להגיע יום קודם או להתחיל מאוחר את יום ההליכה.
הגענו מקיוטו לאוסקה ברכבת והמשכנו ברכבת נוספת ל- Kii Tanabe ומשם באוטובוס 40 דקות ל Takigiri-oji. (שימו לב האוטובוס יוצא כל שעה בערך).
הנסיעה מקיוטו לאוסקה ארכה כחצי שעה והרכבת ל Kii Tanabe כשעתיים נוספות.
בטנבה יש מרכז מידע על הטרק ומקבלים ספרון/מפה ובה מסלול ההליכה (המפה מאוד מפורטת לא צריך אחרת).
היכן לישון בלילה שלפני הטרק
כדאי לישון קרוב לנקודת ההתחלה כדי שניתן יהיה להתחיל מוקדם.
כמו בכל מקומות הלינה לאורך הטרק חייבים להזמין כמה חודשים מראש (באביב ובסתיו יש עומס מטיילים).
אנחנו הזמנו לילה בבקתה מהממת מרחק נסיעה של 10 דקות מנקודת ההתחלה. בעל היחידה קיי אסף אותנו מתחנת האוטובוס, הסיע אותנו לסופרמרקט וגם הקפיץ לתחילת הטרק בבוקר.
הבקתה נקראת Mine own house (מופיעה גם ב Airbnb) בבקתה אין אוכל אבל היא מומלצת מאוד.
עוד אופצית לינה באזור היא Guest house Kiyohime שמקבלת ביקורות מעולות וגם מאפשרת הקפצה אליה מתחנת האוטובוס ולנקודת התחלת הטרק.
במקרה ולא מוצאים מקום לינה ליד Takigiri oji אפשר ללון ב Kii-Tanabe ולקחת בבוקר את האוטובוס ל Takigiri oji הנסיעה אורכת כ 40 דקות.
לטרקים וטיולים נוספים בעולם
טיולים נוספים ביפן
טיפים על קצה המזלג לטרק קומנו קודו לכל הטיפים
חשוב להזמין מקומות לינה כמה חודשים טרם ההגעה (מספר המקומות מוגבל וכמות המטיילים בשביל עולה משנה לשנה).
לטרק עצמו הגענו רק עם תרמילים (את המזוודות שלחנו למלון היעד שלאחר הטרק)
לטרק אין אתר רשמי משלו אבל ישנם מספר אתרים שמרכזים את כל המידע הנחוץ ומאפשרים להזמין מקומות לינה (מניסיון - לא פשוט דרכם) או לצפות בלוחות הזמנים של קווי האוטובוס הנעים בין הכפרים והעיירות באזור הטרק.
קומנו טרוול (Kumano Travel) הוא אתר מרכזי שבו המון מידע וגם אפשרות להזמין ״טיול מאורגן״ מרשימה סגורה של אפשרויות או להזמין מקומות לינה ואו אפשרות לשינוע ציוד.
עוד אתר מאוד שימושי הוא האתר של משרד התיירות של העיר טנאבה שבו פירוט מסלולי הקומנו, תחבורה (מסלולי האוטובוסים), מפות ועידכונים בזמן אמת של חסימות בכבישים או במסלולים.
הקטעים היומיים של השביל מתחילים ממקדש או מקדשון שנמצאים בכפר מסוים או עיירה ולכן לפעמים מתבלבלים בין שם הכפר לשם המקדש/מקדשון אז שימו לב.
אני הזמנתי מאמזון את הספר בהוצאת Cicerone שנקרא Japan's Kumano Kodo Pilgrimage: The UNESCO World Heritage Trek
בספר מפורטים כל השבילים ועוד הרבה מידע נוסף (לא חובה אפשר להסתדר בלי).
במקור הטרק בנוי משישה קטעים, נהוג ללכת ארבעה קטעים כאשר מאחדים קטעים ליום הליכה אחד בחלק מימי ההליכה (תלוי ביכולת ובכושר).
אפשר גם ללכת קטעים בודדים (למי שאינו יכול ללכת את כל הטרק) או חלקי קטעים, בקיצור, ניתן לבחור בהתאם לזמן העומד לרשותכם, לכושר שלכם ולזמינות קווי האוטובוס.
אפשר ללכת לבד בשביל (גם בנות). ראינו לא מעט מטיילות בודדות בשביל. מציע להצטייד בכרטיס סים מקומי שניתן יהיה בשעת חירום להתקשר. אפשר להתקשר למספרים הבאים: 119- מקרה חירום רפואי, 110 - שיטור מקומי, 050-3816-2787 מרכז תיירות.
אפשר ללכת רק עם תיקי יום (אם לוקחים מינימום ציוד ובגדים) או להקפיץ את הציוד בעזרת שירותי שינוע ציוד או לישון במקום אחד ולהתנייד באוטובוסים (לוקח זמן בתחילת יום ובסוף יום)
באביב ובסתיו שהן העונות המומלצות להליכה מספיקים 2 ליטר מים לאדם (ישנם ימים שאפשר גם פחות).
השביל מסומן מעולה, אין שום אפשרות לטעות.
אפשר להוריד מראש קבצי GPX ולהשתמש ב GPX viewer לפי הצורך (קבצים מצורפים כאן)
מקבלים ספרון/מפה של הטרק כשמגיעים לתחנת הרכבת בקיי טנאבה (Kii-Tanabe). המפה מעולה ומספקת את כל המידע על קטעי ההליכה (לא צריך מפה אחרת).
כדאי להתעדכן באתר של העיר טנאבה לגבי חסימות כבישים, שבילים או כל מידע לגבי שינויים בשביל.
אין צורך בהרבה בגדים, בד״כ יש מכונות כביסה בכל מקומות הארוח (לפעמים אפילו יבוש)
לצורך הזמנת מקומות לינה אפשר להעזר באתר של קומנו טרוול (לא חייבים להזמין דרכם אפשר לחפש את המקומות בגוגל, בבוקינג או ב-airbnb)
לחובבי החתימות יש לאורך השביל קופסאות בהן יש חותמות (צריך לקנות את חוברת החתימות ב Kii Tanabe היכן שלוקחים גם את ספרון מפת המסלול)
קפיצה מהירה לימי טרק קומנו קודו
יום 1 (Takigiri-Oji - Tsugizakura-Oji )
יום 2 (Nonaka village - Hongu Taisha)
יום 3 (Hongu Taisha - Koguchi village)
יום 4 (Koguchi - Nachi Taisha)
היום הראשון מטאקיג׳ירי לנונקה (Takigiri - Nonaka)
[קושי: קשה || טיפוס: 1250 מ׳ || אורך: 17 ק״מ || זמן כולל: 7 שעות, נטו הליכה: 5.5 שעות || אפשר למלא מים בטקהרה]
קאי הקפיץ אותנו בשבע בבוקר לנקודת תחילת הטרק ב- Takagiri oji. כאן אנחנו עוד מחייכים לפני העליה התלולה שמחכה לנו... :)
כאן מתחילים... בעליה תלולה, אבל יש כח, רק התחלנו.. נכון שהתמונה כאילו מיער מהאגדות? אני הגדרתי את המסלול כ- ״מסע שורשים״ ביפן רואים למה נכון?
הולכים בעליה כ 4 ק״מ עד לכפר Takahara כפר חמוד עם שירותים ומכונות שתיה וטרסות אורז וירקות. יש שם גם אומן עץ ויש עבודות חמודות בתצוגה. ניתן לחלק את היום ולסיים אותו בכפר (לאלה שקשה להם להשלים כ 17 ק״מ היום).
אפילו על ערכת תיקון נעלים חשבו כאן (אולי לבאים מהכיוון הנגדי) הרי רק התחלנו לא?
אחרי כ 13 ק״מ הליכה מגיעים לכפר Chikatsuyu שם שתינו קפה ואכלנו מאפינס טעימים תראו בתמונה למטה… וגם הצלחנו למשוך מזומן מה- ATM (שכחנו שצריך לשלם על לינת הלילה במזומן).
הנוף מקסים וכל הדרך הולכים בתוך יער עצים גבוהים. תוואי ההליכה לעיתים מאתגר בגלל שורשי העצים. השילוט מושלם וברור וכל 500 מטר יש סימון של מספר הקטע ובנוסף שלטים המורים את הדרך ואין סיכוי לטעות.
לבסוף מגיעים לכפר/אזור Nonaka ושם מגיעים ל Tsugizakura-Oji. עצי הארז העתיקים הללו פשוט מעוררים יראת כבוד.
משם המשכנו עוד קצת ל- Guest house mui. יש לקומי שני חדרי ארוח. ישנים על הרצפה והשרותים/מקלחת משותפים (זה בית יפני) הכל נקי וכיפי.
ארוחת הערב כאן נהדרת, קיבלנו שש מנות מהממות וטעימות להפליא.
למחרת בבוקר אחרי ארוחת בוקר קומי הסיעה אותנו ל log bridge וכך קיצרנו כ 5 ק״מ מהמסלול המקורי שאורכו 21 ק״מ (מקובל מאוד - אין צורך לפתח רגשי אשמה).
מפת מסלול היום הראשון (Takigiri - Nonaka)
איפה ישנים ב Nonaka
אנחנו ישנו ב guest house mui - לא מופיע בפלטפורמות, צריך לשלוח מייל לקומי כדי לשריין מקום. האתר שלה כאן קומי מקסימה ומארחת למופת היא פתחה את הגסטהאוס לפני כ 7 שנים כשעברה לכאן מטוקיו.
אפשר לבדוק גם ב Old Trail Guesthouse הוא מופיע גם באתר קומנו טרוול
לכל מקומות הלינה באתר קומנו טרוול באזור Nanoka שימו לב למרחק מנקודת הסיום שלא תצטרכו ללכת הרבה.
היום השני מנונקה להונגו (Nonaka - Hongu)
[קושי: בינוני || טיפוס: 780 מ׳ || אורך: 16 ק״מ || זמן כולל: 6 שעות, נטו הליכה: 4.5 שעות || מים: להביא, אוכל: להביא]
כאמור, קומי הסיעה אותנו בבוקר אחרי הפרידה משתי העיזים שלה לגשר log שחסך לנו הליכה של 5 ק״מ (אפשר כמובן ללכת את כל המסלול, לנו הוא היה קצת ארוך אז החלטנו לקצר). אפשר לראות את המיקום של גשר Log במפה שתקבלו.
אפשר ממש לקצר למי שקשה וללכת רק מ Hosshinmon-oji להונגו סה״כ כ 7 ק״מ (קומי תקפיץ גם לשם או שניתן לקחת אוטובוס).
ההליכה לא פשוטה, בהתחלה טיפוס של כ- 200 מטר לגובה למרחק של קילומטר. אחרי הירידה עליה נוספת ל Mikoshi-tuge שלאחריה מתגלגלים למטה לכיוון Hosshinmon-oji שם יש תחנת אוטובוס ואפילו מכונה אוטומטית לטילונים וגם מים. בדרך היום אין מסעדות ואין קפה צריך להביא מים (2 ליטר לאדם בהחלט יספיקו).
אכלנו את הלנצ׳ בוקס שקומי הכינה לנו שהיתה מעולה בחברת שלושה אוסטרלים שגם להם הכינו קופסאת צהרים. בכלל, יש כאן לא מעט אוסטרלים, יפן היא יעד ״קרוב״ יחסית בשבילם ובהחלט היעד לחופשות סקי בחורף (קיץ שלהם) מבלבל קצת לא?
רואים את הרכב הקטן הזה? האיש בתוכו גר ומטייל באזור ואולי הוא טייל תמידי רק שלום אמר והסכים להצטלם.
בדרך היום הרבה זרימת מים וצבעי השלכת עדיין לא בשיאם לצערנו, כל עצי המייפל עדיין עם עלים ירוקים.
אחר כך המשכנו במגמת ירידה עד Hongu שם נכנסים ל Hongu Taisha שהוא המקדש החשוב מבין השלושה בסנזן. מתחם המקדשים בהונגו מקסים!
משם המשכנו מותשים לגסטהאוס שלנו Yui guesthouse מסתבר שבגלל שהיום יום רביעי כמעט הכל סגור כאן.
קנינו מנות חמות בסופר וזה מה שאוכלים היום. ניתן להגיע מהונגו לכפרים עם אונסנים ציבוריים יפים (נסיעה של 15 דקות באוטובוס) כמו בכפר Yunomine-onsen שם יש כמה סוגים של אונסנים ואפילו אחד שהוא כנראה אחד מהעתיקים ביפן.
הונגו היא עיירה חביבה יש כאן את שער הטורי הגדול ביפן (Oyunohara Torii) והוא מוקף שדות אורז. כמה מסעדות וסופרמרקט מוזר אחד וזהו... רואים לא מעט מטיילים כמונו שמחפשים מסעדה או סתם גלידה לאחר יום ההליכה הארוך.
מפת מסלול היום השני מנונקה להונגו (Nonaka - Hongu)
איפה ישנים בהונגו (Hongu)
אנחנו ישנו ב Yui guesthouse אפשר למצוא אותו גם ב Booking בעלת הגסטהאוס אפשרה לנו לישון עוד לילה אצלה לאחר שלא הצלחנו ליצור קשר עם מקום הלינה השלישי שלנו.
אין אוכל כאן אבל אפשר לבשל במטבח ולהכין קפה/תה. מצרכים אפשר לקנות בסופרמרקט.
לכל מקומות הלינה באתר קומנו טרוול באזור Hongu
אפשר לישון גם באוקגאווה (Ukegawa)ת מרחק 3 ק״מ מהונגו בלבד, משם ממשיכים בבוקר את הטרק.
היום השלישי מהונגו לקוגוצ׳י (Hongu - Koguchi)
[קושי: קל-בינוני || טיפוס: 700 מ׳ || אורך: 12.5 ק״מ || זמן כולל: 4.5 שעות, נטו הליכה: 3.5 שעות || מים: אין בדרך, אוכל: אין בדרך]
לקחנו אוטובוס לאוקגאווה (Ukegawa) ב- 8 בבוקר מהתחנה בהונגו שם למעשה מתחיל המסלול (חוסך הליכה של 3 ק״מ סתמיים על הכביש). הנסיעה אורכת 10 דקות ואפילו היה מינימרקט פתוח באוקגאווה אז הצטיידנו בסנדוויצים ומשולשי אורז ולחמניות מתוקות לדרך.
ההליכה היום קצרה יחסית וגם טיפוס סביר אז זה תכלס יום קל מה גם שאנחנו חוזרים לישון בהונגו אז רוקנו את התיקים והשארנו את רוב התכולה בגסטהאוס.
במקור הזמנו מקום ללילה ליד קוגוצ׳י (Koguchi) אבל בעלת המקום לא יצרה איתנו קשר אז החלטנו לבטל את ההזמנה (דיברתי עם שירות הלקוחות של Airbnb) ובעלת הגסטהאוס שלנו בהונגו אפשרה לנו לישון בבית ישן אחר שלה.
הולכים כרגיל ביער עצים ולפעמים יש תצפית על נוף ההרים למרחוק. אין היום בדרך כפרים אז אין אפשרות לאוכל.
מים - מספיק משהו כמו ליטר וחצי לאדם. גם יותר קר היום אז אפילו לא מזיעים. פגשנו היום עוד מטיילים מאוסטרליה וניו זילנד והיה נחמד לדבר קצת. לקראת סוף המסלול עוברים בכפר קוואזה (Kowaze) ואני חשבתי שהגענו כבר לקוגוצ׳י. אחרי קוואזה הולכים עוד 800 מטרים ומגיעים (אחרי הגשר פונים ימינה).
בקוגוצ׳י אין הרבה, רק מכולת אחת עם גלידה וכמה מוצרים בסיסיים. הנהר יפה ואפשר לטבול רגליים מתחת לגשר (האמיצים יכולים ממש לשחות בנהר) די קרררר. היו שני צעירים מפינלנד שנכנסו לשחיה קצרה (טוב פינלנד... לא כוחות).
קוגוצ׳י כמו הרבה כפרים רבים ביפן הפריפריאלית הולך ומתרוקן מתושביו, שני בתי ספר כבר סגורים (אחד משמש אכסניה למטיילים בשביל הקומנו קודו). המראה קצת מעציב אבל דומה בכל מקום בעולם שם קצב גידול האוכלוסין למעשה נעצר והצעירים נוהרים לערים הגדולות.
חיכינו לאוטובוס של 16:10 וגם הזמן עבר בכיף ליד הנהר. צריך להחליף אוטובוס אחד בדרך חזרה להונגו שלקחה לנו כשעה. מצאנו מסעדה פתוחה בהונגו שהיתה סבבה. זהו מתארגנים למחר ליום האחרון של הטרק.
הלילה ישנו בבית משפחה ישן של בעלת הגסטהאוס שלנו. בית יפני מסורתי ואנחנו לבד בכל הבית. היתה הרגשה ממש חזקה של חיבור למקום ולשביל כשישנים בבית כזה.
מפת מסלול היום השלישי מהונגו לקוגוצ׳י (Hongo - Koguchi)
היום הרביעי מקוגוצ׳י לנאצ׳י טיישה (Koguchi to Nachi taisha)
[קושי: קשה || טיפוס: 1120 מ׳ || אורך: 14 ק״מ || זמן כולל: 6.5 שעות, נטו הליכה: 4 שעות || מים: אין בדרך, אוכל: אין בדרך]
בדרך היום אין כפרים וגם שום דבר לאכול (צריך להצטייד מראש) יש מכולת קטנה בקוגוצ׳י. בעלת המכולת אפילו הכינה לנו קפה אחרי שהראנו סימני מצוקת קפאין.
חזרנו לקוגוצ׳י בבוקר עם אוטובוס. לקחנו קו 53 לתחנת Kanmaru ושם חכינו והחלפנו לקו 65 לקוגוצ׳י ומשם התחלנו לטפס. (תעזרו בדף של קווי האוטובוס)
החלק הראשון הוא כ 5 ק״מ בעליה, בהתחלה מתונה שמתחלפת לאחר כ 2 ק״מ לעליה ״אינסופית״ :) ובעלת שיפוע קשוח לאורך כמעט 3 ק״מ. קחו את הזמן למי שקצת קשה, זה היום הקשה בטרק. הולכים כרגיל ביער עם נגיעות של נחל וצמחיה מתחלפת רק הפעם עם הרבה התנשפויות :) זה בסדר, גם העליה הזו נגמרת בסופו של דבר...
אחרי שמגיעים לקצה העליה הולכים במגמה שטוחה יחסית עם כמה עליות נוספות כ- 4 ק״מ ואחר כך במגמת ירידה עד למקבץ המקדשים עם המפל (Nachi Taisha). מסתבר שלא סתם מפל אלה המפל הגבוה ביפן (133 מטרים).
לאכזבתנו, המקדש (פגודה בת 3 קומות) בשיפוצים לרגל 20 שנה לפתיחת הקומנו קודו.
די מאכזב שזו תמונת הסיום אבל זה מה שיש. (יש המון פגודות כאלה ביפן אבל לא כאלה שצריך לטפס כמעט 1200 מטר בשבילן...). עדיין ולמרות השיפוץ, מתחם המקדשים (שילוב של שינטו ובודהיזם) והמפל מרהיבים! והשיפוץ אמור להסתיים בסוף דצמבר 2024.
אחרי חגיגות סיום הטרק עם גלידה בצבעים שרק ליפנים יש, לקחנו 2 אוטובוסים לשינגו (Shingu) שם הזמנו גסטהאוס מקסים ללילה. בשינגו תמצאו, אם ישאר לכם כח, את המקדש השלישי בסנזן מיודענו Hayatama Taisha.
בשינגו ישנו באסם ישן ששופץ והיה ממש כיף ומומלץ מאוד למי שמגיע:
אפשר לישון גם בעיירה Nachi-Katsuura (יותר קרובה למתחם). שבה גם אונסנים וכמה ריאוקנים למי שמתאים פינוק שלאחר הטרק.
מפת מסלול הקטע הרביעי (Koguchi - Nachi Taisha)
כל הטיפים על טרק קומנו קודו
מתי: אנחנו טיילנו באמצע אוקטובר והיו לנו כמה ימים ללא גשם וגם שמש מלאה. בבוקר ובערב קריר (10-15) מעלות ובמשך היום עד 22 מעלות. קחו בחשבון שיכול לרדת גשם (הסתיו נחשבת לעונה ״היבשה״ ביותר ביפן). לאורך כל הטרק הולכים בתוך יער כך שלא חשופים לשמש למעט מספר אזורים בכפרים ובנקודות מנוחה.
החודשים המומלצים לטרק הם:
באביב: מאמצע מרץ עד סוף מאי
בסתיו: מסוף ספטמבר עד סוף נובמבר.
למי זה מתאים: קודם כל לאוהבי טבע והליכות ארוכות וכפי שצינתי, כמעט כל אחד יכול למצוא מקטע או חלק מהטרק שהוא יכול לעשות. המסלול המלא מתאים לאנשים מנוסים בהליכות ארוכות ובעלי כושר גופני טוב+
לבוש וכביסה:
ברוב מקומות הלינה תמצאו מכונת כביסה ולפעמים גם יבוש כך שאין צורך לקחת הרבה בגדים. בנוסף בדרך כלל יש מגבות, משחות שיניים, כפכפים ואפילו פיג׳מות (יוקטה).
נעלי הליכה אטומות למים, 2 זוגות גרבים טובות, מכנסי הליכה ארוכים, כובע, 2 חולצות קצרות (רצוי מנדפות), 2-3 תחתונים, פליז/מעיל טיולים קל, חולצה צמודה ארוכה, באף/כובע גרב, כפפות קלות, מעיל גשם קל (יכול לרדת גשם בכל עונה ביפן - כדאי לצפות בתחזית לימי הטרק בכפרים השונים ולהערך בהתאם)
בבוקר כשקר לבשנו חולצה ארוכה דקה צמודה ופליז. למי שסובל מקור אפשר באף/כובע גרב וכפפות.
בגסטהאוסים יש מזגן אז במידה ומכבסים ללא יבוש, המזגן יעשה את העבודה.
אוכל: במידה ומזמינים גסטהאוס אז בדרך כלל הוא מאפשר ארוחת ערב, בוקר וגם קופסאת אוכל לצהרים. אם אין אוכל היכן שהזמנתם אז אפשר לקנות במהלך יום ההליכה במידה ועוברים במקום עם אוכל או לקנות בסופר לערב וליום שלמחרת (סנדווצ׳ים או אורז או מנות חמות שניתן בדרך כלל ״לבשל״ או לחמם בגסטהאוס)
אם אתם צמחונים או בעלי צורך באוכל מיוחד כלשהו, רצוי להתארגן בטרום הטרק ולהביא אתכם בתרמיל. תמיד כדאי לקנות בננות/תפוחים/אגוזים/ביסקוויטים או כל דבר שאתם אוהבים לנשנש
מים: השתמשנו בשלוקרים בתרמילים (כ 2 ליטר ביום). יש ימים, ראו פירוט ברמה יומית היכן ניתן למלא או לשתות במהלך היום. במקומות רבים יש מכונות שתיה ואזורי מנוחה וגם שירותים לרוב.. :).
בחוברת/מפה שמקבלים בתחנת הרכבת ב Kii-Tanabe יש פירוט מלא של כל מה שניתן לקבל בכל נקודה ובכפרים לאורך המסלול.
איך מגיעים והיכן מסיימים: אנחנו כאמור הגענו ברכבת מקיוטו דרך אוסקה לKii-Tanabe ומשם באוטובוס ל Takigiri-Oji
בתום הטרק ב Natchi Taisha נסענו באוטובוס (עם החלפה אחת) לעיר Shingu וישנו שם. מהעיר Shingu חזרנו ברכבת לאוסקה ומשם המשכנו בטיול שלנו.
למי שמתכנן לעשות קטע אחד או שניים מהטרק אפשר להגיע גם עם רכב ולישון היכנשהו באמצע למשל בכפר Yunomine Onsen (שיש בו אונסנים) וממנו לצאת לטיולים.
ניווט בטרק: הטרק משולט מעולה ואין נקודות בהן יש התלבטות לאן לפנות, פשוט תעקבו אחרי השלטים (יש גם לא מעט מטיילים בטרק הזה אז אפשר לשאול אם צריך).
אנחנו הקלטנו את ההליכות שלנו וצרפתי את קובצי ה GPX כאן
אפשר להשתמש באפליקצית GPX viewer (חינמית) לאייפון. יש גם תוכנות דומות לאנדרואיד. באפליקציה טוענים את קבצי המסלול וניתן לראות אם אתם על המסלול בכל רגע גם כשאתם מנותקים מתקשורת סלולרית.
כסף: תדאגו שיהיה לכם מספיק כסף מזומן (לפעמים התשלום במקומות הלינה במזומן (אם לא הזמנתם דרך הפלטפורמות הרגילות).
התשלום במזומן עבור כביסה, מכונות שתיה, מקדשים או סתם חנויות או מסעדות בכפרים.
יש ATM בסוכנויות הדואר, למשל בכפר Chikatsuyu בהליכה ביום הראשון.
תקשורת ואינטרנט: אני קניתי Esim של Sakuramobile. דורית קנתה סים מקומי מחברת Mobal לצורך שיחות (לציין שקבלת הסים היתה מסורבלת). ה- esim וגם הסים המקומי עבדו טוב במשך כל השהות ביפן. בזמן הטרק עצמו לא תמיד יש תקשורת סלולרית...
בכל בתי הארוח יש אינטרנט ואפשר להטעין הכל (לא לשכוח להביא שקעים ממירים משקעים יפנים ל ״רגיל״)
ציוד לטרק:
תרמילי גב 50-40 ליטר (בהתאם לכמות הביגוד שלוקחים) יש אנשים שיסתדרו אפילו עם תרמילי יום קטנים 30-40 ליטר
מקלות הליכה
מתאמים שקע יפני-שקע ״רגיל״ (להטענת ניידים/ שעונים)
קרם הגנה לפנים ולגוף (אפשר לוותר, רוב ההליכה בתוך יערות)
תרופות, פלסטרים או כל מה שמרגיע אתכם
שקיות אטומות בגדלים שונים (לשמור דרכונים וכסף יבשים)
מגבונים לחים
כמה אטבי כביסה
מגבת קטנה ליבש כפות רגליים לאחר טבילה בנהר או לניגוב זיעה.
אפשר לסחוב ערכת קפה למכורים...
המלצות על ציוד צילום:
אני העדפתי להשאר קל יחסית אז לקחתי עדשת זום אחת 16-80 שבהחלט הספיקה. שני כרטיסי זיכרון, שתי סוללות ומטען למצלמה.
קניתי תופסן למצלמה שמתחבר לרצועת התיק מקדימה שהיה ממש נוח (קניתי בקיוטו אפשר להשיג גם בטוקיו)
תחבורה: יש רשת של קווי אוטובוס בין הכפרים והערים באזור. אפשר להעזר באוטובוס לשם קיצור הליכה (למשל התחלה מאוקגמה במקום מהונגו - קיצור של 3 ק״מ). או במידה ואתם ישנים בכפר מרכזי אחד ומגיעים באוטובוס לתחילת המסלול וצריכים גם לחזור בתום יום ההליכה.
כל מסלולי האוטובוס וזמני הנסיעה מפורטים כאן (תחפשו את הכפר או האזור שאתם צריכים באחד הלינקים בדף הזה). האוטובוסים די מדייקים בזמנים (יפן לא?)
שימו לב - התשלום בסוף הנסיעה במזומן
קושי המסלול: אורך המסלול שלנו היה כ 60 ק״מ ו כ 3800 מטר טיפוס מצטבר (בממוצא הולכים 15 ק״מ ועולים כ 950 מטר ביום). גם ללא תיקים כבדים המסלול אינו קליל. לקולא אציין שהמסלול אינו טכני ולא כולל בולדרים, סולמות, יתדות ובסך הכל התוואי נוח מאוד להליכה משולט ונקי. ממליץ לקחת מעט ציוד וכך להקל במשקל.
לינה: בכפרים ישנים בגסטהאוסים/הוסטלים ובדרך כלל הם כוללים ארוחות (בתשלום). ארוחת בוקר מ 7:00 עד 8:00 ויוצאים לדרך. הזמנו את כל המקומות מראש דרך booking או Airbnb או ישירות במייל. ברמה יומית אני מפרט היכן ישנו ונותן עוד אופציות.
שימו לב - במידה והזמנתם הרבה זמן מראש אנא וודאו כמה שבועות לפני ההגעה עם הבעלים שהכל בסדר ושההזמנה בתוקף (בעלת אחד הגסטהואוסים שהזמנו ״הבריזה״ ולא ענתה).
כמעט בכל מקומות הלינה יש מגבות, שמפו ,סבון, מכונת כביסה (אתם יכולים לוודא מראש בהזמנה). האוכל והלינה ברובם בסגנון יפני.
עוד על סוגי מקומות הלינה
יש אפשרות לישון גם באוהלים (אסור לישון על המסלול עצמו ויש מקומות מיועדים לכך).
קבצי GPX קומנו קודו מצורפים כאן
היום הראשון
היום השני
היום השלישי
היום הרביעי
תודה על הסקירה. נראה מעולה. כל הכבוד על הפירוט.
אלוף .תודה רבה על המידע . כיף לקרוא כל פעם את הבלוגים שלך .🙏